Que aquesta primavera ens ompli d’igualtat
Ja tenim aquí el mes de març! Un mes en què la natura es desperta i s’omple de llum. És ben curiós, doncs, que durant aquest mes que hem dedicat al Déu de la guerra –Mart– celebrem tant la vida: l’equinocci de primavera el 20 de març, el Dia dels boscos el dia 21, el de l’aigua el 22, del clima el 26…, i el Dia Internacional de les Dones el 8M, portadores arquetípiques de vida.
I és que Mart i l’acció són conceptes ancestralment lligats a l’energia masculina i Venus i el repòs, a la femenina. Mart en la natura és la natura despertant després de l’hivern, l’aigua baixant amb força, un sol espatarrant…, Si a la gestació de l’hivern precedeix el naixement de vida primaveral, al femení reposat segueix l’acció masculina. La natura s’equilibra amb totes dues forces.
Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones el 8 de març, al Berguedà s’ha organitzat La Flama Ciclista Femenina, una pedalada col·lectiva per diversos pobles de la comarca on tots hi som convidats. L’objectiu: promocionar el ciclisme femení i que tothom ens fem nostres els valors feministes a través de l’esport. Amb això, s’incentiva que la Volta Catalunya Femenina tingui el màxim d’audiència el 7 de juny durant el seu pas per la comarca, a Coll de Pal, i demostrar-nos que l’esport femení és cosa de tots. Amb motiu de la pluja, la pedalada s’ajorna al 25 de maig.
A L’indret natura, territori, esport i valors ens identifiquen. Creiem en la força de tots ells i en la importància d’aquest esdeveniment com a motor de canvi tant a escala local, com de l’esport català i d’igualtat de gènere. Per això, donem suport a la iniciativa i us animem a participar-hi! Us podreu inscriure a través d’aquest enllaç fins el dia 23 de maig a les 23:59 h. Organitza el Col·lectiu FEMRevolta, Primavera Ciclista Berguedà i CEB Berga, amb la col·laboració destacada de L’Escairador.
Fer-nos propi aquest dia és assumir que la igualtat ens allibera a tots, que pot accionar una dona fent ciclisme i pot animar-la un home, que podem dedicar-nos a cuidar més als fills o a centrar-nos més en la feina, independentment del gènere. Les dones són les que han estat més perjudicades històricament per aquesta desigualtat, però als homes també se’ls imposa una manera de fer i d’estar al món que sovint és feixuga i sense sentit. Incorporem el femení i el masculí com fa la natura amb els seus boscos i canviem la mirada. Us hi esperem!